Coton de Tuléarity

Ervaringen van een eigenaar op show

***

Daar sta ik dan Nog geen maand eigenaar van een coton pup en nu al op de Winner. Niet met onze pup natuurlijk, maar met de fokker mee. Achter de schermen, zullen we maar zeggen. Ik mag een dagje mee met twee ervaren fokkers. Randy en Lola worden uitgebracht en ik mag er bij zijn. Nooit had ik gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. De honden worden klaargemaakt en niet wat je er van denkt kammen borstelen en touperen. Welnee, gewoon even borstelen en gaan, (cotons zijn al mooi genoeg toch?) Ik zit op een bankje mee te kijken terwijl Therese haar Randy uitbrengt.

Met een hartslag van 120 en een bloeddruk ver boven normaal zit ik te genieten. En dan gebeurt er van alles met termen als BOB en nog meer jargon, ik kan het amper volgen. Wat ik wel weet is dat Randy het goed doet, niet in de laatste plaats door de manier van uitbrengen van zijn baasje. Ondanks hij niet nr 1 wordt ,waar ik het niet mee eens ben trouwens,wordt hij niet onterecht kampioen

Dan is Lola aan de beurt, alle spullen mee en naar de andere hal. Met alle spullen bedoel ik vooral de ingenieus gemaakte bench op wielen waar de hond op geborsteld kan worden en met geheimzinnige laatjes waar elastiekjes, borstels en allerlei lekkers uit tevoorschijn getoverd wordt.

Ook Lola doet het goed maar mag niet tot de eindstreep mee omdat ze nog een pup is. Het is een erg leuke dag, waar ik me soms afvraag wie een show loopt, de hond of eigenaar, sommige mensen zijn een attractie op zich. Ook heb ik andere fokkers ontmoet en ben ik ingeleid in het circuit. Voor Woezel heb ik een nieuwe halsband gekocht natuurlijk. Heb al een klein vermogen uitgegeven aan verkeerde, maar voor 6 euro heb ik DE halsband. Het is ongelooflijk wat je te koop ziet, van voer tot halsbandjes en van bedden tot kleding. Ook hebben we een prachtig beeld gezien van een Leeuwhondje, wel erg prijzig.

Er is mij verteld, je vind een show niks of je valt ervoor. Ik denk dat bij mij het laatste het geval is. Natuurlijk heb ik ook een geweldige begeleiding. Als klap op de vuurpijl hebben we nog gekeken naar de grote ring waar de Best in Show in verschillende categorieën uiteindelijk wordt gekozen.

Eigenaresse van een wit bolletje katoen. Show here we come. Dat belooft wat. Ook al vallen we niet in de prijzen het lijkt me geweldig mee te maken.

Last but not least meiden bedankt.

Groetjes Denise

***

 

 

Lopen voor 1e plaats

Lola

Randy